Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,86 zł , zmiana od tamtej pory: -41,31%

Re: Prognozy kursu lub wyników

@Didi
Niech tak zostanie, że ładuję tu swoja kasę na podstawie wiary! Nie będę cię wyprowadzał z błędu. Ja przekornie uważam, że są mega przesłanki. Ty kierujesz się w ocenie spółki kursem ja zupełnie czymś innym.
Zadam ci pytanie: twój sąsiad sprzedaje mieszkanie kupione po 10tyś/m2. Ponieważ potrzebuje na gwałt kasy chce tylko po 7tyś/m2.
Czy twoje mieszkanie też jest tyle warte? Czy sprzedałbyś je w takiej cenie? Czy to świadczy o kłopotach z mieszkaniem czy o kłopotach sprzedającego?
Tak wiszę na haku, bo nie potrafiłem przewidzieć skutków strajku. Tzn przewidziałem perturbacje ale nie tylko mi do łba nie przyszło że mogą być aż takie. Po drugie nie pomyślałem, że FIZ obejmujący akcje po 25zł będzie sypał po 8-9zł. Tyle moich błędów.
Teraz wycena.... Byłeś kiedyś aktywny, tak? Gdzie była spółka biznesowo, a gdzie jest teraz? A jak wyglądała kapitalizacja i przy jakich przychodach i zyskach?
To, że ktoś sobie analizuje PLI, niech sobie analizuje. Może sobie pisać, że pan Czesio w garażu zabierze pracę dla PLI, dla 11Bit, ATMu i innych spółek kreatywnych bo wszystko zrobi za pomocą AI....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE 4,00% 5,20 2026-05-19 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.