Wiesiu nie sprzeda bo chce dobić do 95% stanu posiadania akcji a w ten sposób za pieniądze spółki realizuje ten cel. Dla niego każda akcja się liczy. Tego jednak na pewno nie wiem bo nie chce mi się śledzić poprzednich skupów jak postąpił. Czy było ESPI o zmianie posiadanych akcji przez niego? Jeśli nie sprzedawał to nie sprzeda i teraz. Pewna logika i konsekwencja są zawsze. A jeśli nikt nie złoży akcji oprócz niego to pytanie czy Wiesiu chciałby stracić tyle procent swoich akcji w tej cenie? Nie lepiej podbić kurs na 500 zł i wtedy sprzedawać? Cła Trumpa mogą być okrutne dla tych co kupują ropę z Rosji a z UE już ustalone na 15%. Dziwne, że skup akcji pokrywa się z ultimatum Trumpa dla Rosji a ta nie zamierza zaprzestania wojny z Ukrainą. Wszystko to ciekawe i skomplikowane jak dla mnie ale na nic nie mam wpływu więc czekam. Gdyby C/WK nie była 0,50 to można by sprzedać ale tak dobre dane i do tego dobre perspektywy rozwoju spółki nie zachęcają do sprzedaży w tej cenie... Nie na darmo skup ogłoszony po 100 zł. Gdyby Wiesiu chciał sprzedać to skup byłby po 500 zł a ewidentnie kosztem kasy spółki chodzi o zbieranie akcji od ulicy jak najtaniej się da... Tak myślę.