@sawestor
"Nawet jeśli gra osiągnęła by poziom sprzedaży na poziomie 10% Limbo, byłby to sukces dla studia,
Rozumiem, że wszelkie pozytywne informacje o grze są przez Ciebie pomijane ze względu na staż dewelopera?
W takim razie powodzenia ;)"
Pozytywna informacja dla mnie jest to, ze jeden z tych indykow wyglada na przyjemne dla oczu story. To jest plus, tyle ze tu nie forum growe i ja oceniam gry tylko i wylacznie pod katem potencjalu zarobkowego, a tego typu gry to sa gry na raz - przechodzisz i zapominasz.
A co do limbo (bo czuje ze zaraz sie odniesiesz i do tego) - ta gra wbila sie w rynek swoim mrocznym klimatem i paroma oryginalnymi trikami (jak czarno-bialy motyw calosci czy kontrast bezbronnego dziecka vs potwory, w surowym pantomimicznym wrecz klimacie - wiem, bo sam przeszedlem te gre). I dlatego zarobili na tym kase. Tu mozesz miec co najwyzej ladne story, a tych ladnych story jest sporo na rynku.
I nie zapominaj ze to gra firmy trzeciej nie CIG'a. Rudy i tak dostanie 'tylko' dzialke z kazdej sprzedanej kopii co rzutuje jeszcze wiekszym pesymizmem w kwestii kasy.