Ostatnimi grami z tak dużym przyrostem nowych followersów w ostatnim dniu przed premierą były ACS i Blacksmith (ale obie gry poległy na ocenach). Poza tym w tym roku żadna inna gra tak mocno nie rosła na 24h przed wydaniem. To są przyrosty na poziomie Prisona, Junkyarda, FM21, Tenants, LFB z zeszłego roku.
Z udanych premier licząc od początku 2021 mocniej rosły tylko Prepper, CMS21, GSS, Bum, Succubus.
P.s. Dla PLW kasy z tego za dużo nie będzie. Dywidenda z Ultimate, który nie wiadomo ile % ma z tej gry, ale raczej mniejszość. Tutaj głównym wydawcą jest Gaming Factory (spoza grupy PLW). Ja jednak kibicuję im jak każdej polskiej grze a szczególnie tej powiązanej w jakikolwiek sposób z grupą PLW (mimo, że nie mam akcji Ultimate ani GF), dlatego proszę nie traktować wpisu w kontekście naganiania. Po prostu widzę potencjał, który nie wiem czy zostanie wykorzystany. O wpadce z youtuberami także pisałem.
https://www.youtube.com/results?search_query=electrician+simulator&sp=CAMSBAgDEAE%253D
Tym bardziej warto docenić te przyrosty w ostatniej dobie. Nie wiadomo co by się stało gdyby youtuberzy zostali poinformowani na czas.