Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,30 zł , zmiana od tamtej pory: -69,95%

Re: Premiera

Więcej kultury w wypowiedzi by ci się przydało, to tak na początek. Przymiotniki typu chu..e to się na osiedlonym podwórku używa a nie na forum inwestycyjnym

Po drugie odnoszę się tutaj do konkretnej osoby, która wiem jaka przyjmuje strategię inwestycyjna czyli kupuje zawsze po wzrostach i nagania. To samo było na Biomedzie, gdzie ja sobie zarobiłem ok. 300% na pandemii wychodząc stosunkowo nisko bo przy 10 zł, a on wszedł później ponaganiał ludzi w okolicach 25-30 zł i tyle było z jego wizji. Widziałeś gdzie jest teraz kurs? Dalej będziesz go bronił?

Wkurza mnie tez jego obecność na greenx, bo często pisze pierdoły typu "a ta babka chodziła z Klausem do szkoły", ale tam przynajmniej raz na ruski rok wynajdzie coś ciekawego. Niemniej znowu pojawił się jak już było powyżej 2 zł, czyli sporo powyżej tego co mieliśmy chociażby rok temu i udaje wielkiego inwestora śmiejąc się z tych co częściowo realizują zysk 300-400%, nie chcąc ryzykować wszystkiego pod wyrok.

Ja tez tam wszedłem za późno, bo już po 1,3 zł w grudniu, 1,7 zł w marcu po przecenie po emisji i po 2,5 zł po przecenie z 3,3 zł w czerwcu (jak widać też dwa razy na korektach), ale dobrze rozumiem czemu ludzie kupujący po 40-50 gr. oddawali część akcji na tych poziomach. Pomijam juz to, ze ostatni raport w zasadzie wszystko wyjaśnił akcjonariuszom i pozostaje tam czekanie, a ten dalej naganiania jakby chciał oddać akcje przed wyrokiem i zależało mu na wysokości obecnego kursu. Ja już w zasadzie po raporcie wchodzę tam na forum rekreacyjnie podyskutować ze zwolennikami PiSu, bo o spółce wszystko zostało już powiedziane, a raport tylko przypieczętował przewidywania co do zainteresowania instytucjonalnych.

Trochę nie rozumiem, ze naprawdę muszę tutaj tłumaczyć jaka jest różnica między tym co wchodzi na nisko i na spadkach a tym co bierze wysoko i po wzrostach. Wchodzenie wyżej wiąże się z ryzykiem, że jesteś już przy szczycie i nie zarobisz albo stracisz okazję dobrania niżej na korekcie (czyli będziesz miał mniej akcji jak przyjdą dobre wiadomości)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ROAD -3,33% 5,80 2025-11-04 13:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.