Dnia 2023-10-10 o godz. 15:21 ~POdrób napisał(a):
> Skoro nie masz obniżonej emerytury, to winszuję.
> > Niektórym się upiekło:
> > Funkcjonariusze Służby Bezpieczeństwa, którzy nie poddali się weryfikacji na początku lat. 90. i trafili do systemu powszechnego – pobierają wypracowane emerytury. Ich ustawa dezubekizacyjna nie dotyczy.
> > https://forsal.pl/artykuly/1434199,ustawa-dezubekizacyjna-byli-esbecy-ktorzy-przeszli-do-zus-maja-sie-swietnie.html#lnkckgqr91wm5218jm
pożyteczni de_bile, ciemniaki oraz id_ioci.
Tobie się nie upiecze poniesiesz konsekwencje swojej działalności.
Dla rozjaśnienia twojej pomroczności jasnej mam też:
1/ Oświadczenia lustracyjne weryfikowane po 1990 r.
2/ Oświadczenia majątkowe, które składałem w latach służby w Korpusie Służby Cywilnej od czasu wejścia tych przepisów do czasu gdy V kolumna PiS w rządzie PO/PSL oświadczyła mi, że dam sobie radę bo mam duży kapitał na GPW.
3/ Mam dopuszczenie do dokumentów poufnych otrzymane w czasie pełnienia tej służby.
4/ Co do archeo to masz możliwość obejrzenia jego części na FW20 na Wigometrze Inwestorów Indywidualnych prowadzone aktualnie przez Amiki obejmujące okres od 2007 r. oraz posiadam elektroniczny pamiętni z linkami do wątków i postów, który zawiera jest elementem historii GPW.
5/ Mam też pismo IPN, że mogę sam sobie wystawić wniosek o przyznanie Krzyża Wolności i Solidarności, które otrzymał 2 lat wstecz jako osoba represjonowana w okresie stanu wojennego.
Wniosku sam sobie nie wystawiłem bo jako pro państwowiec i osoba, która walczyła w czasie stanu wojennego o wolność i demokrację nie walczyłem z Czerwoną Komuną dla Krzyży oraz dla Koryta+ i Kasy+, Willi+ i Wizy+. Walki tej nie traktowałem jako represje tylko związek przyczynowo - skutkowy podjęcia takich a nie innych decyzji.
Reasumując zamiast traktować mnie i innych jak wyżej napisałem, zacznij krytycznie i merytorycznie podchodzić do tego co robią reprezentanci Czarnej Komuny, którzy wycierają sobie gęby hasłami patriotycznymi typu Bóg, Honor i Ojczyzna, załatwiają swoje prywatne interesy, a pozostałych traktują słowami miłości i przykrywają się "kontekstem historycznym".
Nota bene najzabawniejszą inwektywę jaką usłyszałem w stosunku do siebie, a nie ująłem w spisie inwektyw to było słowo "PISOWIEC". Wiec mnie już nic nie zaskoczy, nawet to, że PiS sfałszuje wybory.
Co do unieważnienia referendum przez TUSKA. Też unieważniam to referendum, tak jak to zrobił Kaczyński mówiąc 4 X TAK.
Ten czeski błąd to nie przypadek to co Kaczyński zapamiętał i sobie utrwali z referendum 3 X Tak z roku 1946.
Tylko ponieważ jak to jego ojciec Rajmund powiedział, jego dzieci są złośliwe to teraz zaproponował 4 x NIE.
Nie mam zamiaru brać udziału w tym referendum tylko dlatego, że np. mam hasło wyborcze dla OPOZYCJI nt. czasu pracy i emerytury "PRACUJ TAK DŁUGO JAK CHCESZ I ODCHODŹ NA EMERYTURĘ KIEDY CHCESZ".
Gdyby jedno z pytań referendalnych brzmiało "Czy zgadzasz się z tezą (patrz co powiedział uczciwy prawnik i konstytucjonalista Kaczyński o demokracji), że demokracja nie znosi monopolu jednej partii" chętnie wziąłbym udział w nim i zagłosował na TAK.