Witaj Bob.
Osobiście nie wiem czy na ten moment same realizacje są aż tak istotne i ich wielkość. Myślę że zarząd utrzymuje r/r podobny portfel inwestycji i dbają o to by wynik był stabilny. Myślę że większe znaczenie mają.
1. Wymiana akcjonariatu, w tym również RN. Historia tych Panów pokazuje, że mamy do czynienia z INWESTORAMI, a nie spekulantami. M. in. Pan Michał z pakietem większościowym, jako Pan Prezes WeNet Group, który jak dobrze pamiętam jako CS Group, miał wejść na giełdę w 2017 - prospekt IPO umorzone. Zresztą WeNet, Navigator, Michael Storm, Innova Capital - to są nazwy które widnieją często obok akcjonariatu, co zwiększa wiarygodność tych osób.
2. Ostatnie porządki w firmie - połączenie z Nova Sport, która i tak chyba nie przynosiła już zysków, a generowała koszty prowadzenia księgowości itp. (nawet chyba raporty mieliśmy osobne??)
3. Po ostatnim raporcie wskaźniki C/Z i C/WK zeszły za zupełnie inne tory. Czy możemy mówić o niedowartościowaniu? Rentowność kontraktów się nie zwiększyła jakoś diametralnie, ale za to przepływy pieniężne i redukcja zadłużenia zrobiły swoje?
4. Gdzieś na Traiding View w zakładce pomysły było widać nowe wnioski na wykresach, także widać że rynek interesuje się free float.
5. Decyzja o podjęciu uchwały nt. dywidendy poprawiła płynność na spółce. Dziś dowiemy się jaka decyzja. To jest ok. 5%
6. Ceny zamknięcia na ostatnich świecach W1 mogą wskazywać na chęć próby przebicia oporu, który był testowany już kilkukrotnie.
Zaznaczam, że nie jest to żadna rekomendacja do zakupów/sprzedaży, a jedynie wolne wnioski i spostrzeżenia wynikające z ostatnich zmian wokół spółki.