Obserwuję od dłuższego czasu efekty spółki i nie jestem wstanie zrozumieć jak spółka reprezentująca technologie przyszłych wieków idzie na dno. Wdrażany w Unii program MicroDry adresowany do ponad 50 milionowej klienteli w Unii- nr projektu 232140 – Koordynator PERA.
Kolejne tematy to utylizacja szlamów wielkopiecowych – problem dotyczy całego Globu. Tylko w Polskich szlamach mamy ponad 55% czystej stali, Dotyczy to również flotów ilmienitu i wielu innych. Dzisiaj olbrzymim problemem jest zagospodarowanie i przetworzenie liczonej w milionach metrów sześciennych odpadów termoplastycznych, na podkłady kolejowe dla szybkiego transportu kolejowego, odpadów komunalnych. Technologia grzejnictwa mikrofalowego tylko w tych wymienianych tematach, obniża cenę produktu końcowego o minimum 50% w stosunku do najtańszych dziś stosowanych technologii. Ja to pokazuję na swoim profilu fb. Dla ciekawości byłem zwycięzcą wszystkich programów Rządowych. Wiecie co było nie tak!? W swych opracowaniach odszedłem od anten tubowych i ogólnie przyjętych falowodów. Zostałem uznany za szarlatana i debila. Jednak jako debil pokazałem, że można zbudować piec CO mikrofalowy, że można bardzo szybko osuszać domy po powodzi za przyzwoita cenę dla wszystkich. Pokazuję, że grzejnictwo mikrofalowe to przyszłość czarnej i kolorowej metalurgii.