Nie chcę być złośliwy, ale miałeś już tutaj wiele okazji do robienia kółek, przy czym największy wzrost był z 11 zł prawie pionowo na 28-29 zł (chyba w lipcu). Mało?
Poza tym było sporo takich spadków o 30-40% po czym następowały wzrosty.
Ja wiem, że wam marzy się pionowe podejście 200%, ale żebyście mieli taką sytuację to musi być sukces gry tak mniej więcej na poziomie GSS od Drago. Tam kurs wzrósł o kilkaset procent pomimo słabego otoczenia rynkowego. Swego czasu to była jedyna rosnąca spółka na gameingu, więc naprawdę da się rosnąć przy takim otoczeniu, ale jednak musimy mieć grę która będzie hitem.
Jak będzie umiarkowanie dobra premiera, tak na poziomie Thief Simulator 2, to trochę psychologicznej rozgrywki na kursie będzie i znowu wahania rzędu 30-40% na kursie. Co nie znaczy, że nie można nic na tym ugrać:)
Na razie nie ma co kopać się z koniem. Osobiście myślałem, że nie będą się bawić przed premierą i kurs już zostanie na poziomach 20-22 zł, ale po dzisiejszym dniu liczę na to, że znowu osiągniemy 16 zł. Czuć, że na spółce jest wielu strachliwych, którzy nie wierzyli w sukces, tylko brali po to żeby jak najwyżej się wysypać, no i zachowanie kursu ich lekko zaskoczyło. Obstawiam, ze oni dołączają się do tradycyjnego sypacza i pomogają mu stłamsić kurs.
Żeby było śmieszniej te spadki pojawiły się po dobrych informacjach z playtestów na stockwatch. Jak widać logiki na naszej gdzie nie uświadczysz.