kruk jest na gieldzie od ponad 10 lat , srednie obroty 6 baniek- jednym slowem gigant, spolka ktora mozna ze spokojem trzymac, nie trzeba co tydzien kursu sprawdzac, obecne c/z ok. 9 dywidenda na poziomie 3,70%
i teraz wezmy one solution, czy to jest chociaz w 5% tak pewna spolka jak kruk? nie sądzę...na gieldzie 2 i pol miesiaca, a glowni akcjonariusze (szwedo, auresus, venta) wysypali niemal na starcie, a jak historia pokazuje jak glowni sypia to bardzo czesto na szczycie, przyklad pierwszy z brzegu- kiedy sypali na biomedzie? w sierpniu 2020 w okolicy 30zl, kurs dzisiaj? ok. 3,5zl chyba....i jakie c/z ma one solution? ok. 18 czyli 2 razy wieksze od spolki, gdzie jestem pewny co kupuje...czy nie powinno byc odwrotnie? przyklad mercatora- nie jestem pewien przyszlosci wiec wyceniam spolke na pieniadze w kasie= c/z ok.1???
tutaj jest czysta spekulacja, kazdy mysli ze zarobi tylko po kazdej zwale coraz mniej bedzie chetnych, zeby dac sie ubrac moim zdaniem
TO WSZYSTKO MOJE PRYWATNE OPINIE + WSKAZNIKI / LICZBY Z BIZNESRADAR+BANKIER KAZDY SAM PODEJMUJE DECYZJE I JEST ZA NIE ODPOWIEDZIALNY