zapominacie Koledzy o jednej najważniejszej kwestii ... na spółce zarabiamy kiedy jej kurs rośnie, a nie kiedy opada ... co mi po spółce kupionej bardzo tanio skoro staje się super tania i hiper tania i śmiesznie tania iii.. ciągle tania
z przyjemnością kupię spółkę po 200 zł a nie po 20 zł ...ale kiedy będzie w trendzie wzrostowym i będą szanse na jej dalsze wzrosty ... tu na tę chwile sa szanse na dalsze spadki ..próbujecie szukać dna, aby kupić jak najtaniej. a dno jest nie określone na te chwile ..kurs minimalny 20,90 czy to jest dno ? nie wiem kurs nie ma siły aby pokazać prawdziwe odbicie (prawdziwej obrony na tym poziomie też nie pokazał) .. czy dno będzie na 18, a może na 16 albo na 13 ?? nie wiem ,,, do ilu by nie opadała kurs musi pokazać że jest tam siła i popyt, że jest więcej kupujących niż sprzedających aż w końcu pokaże że nikt w tej cenie nie chce sprzedawać a wszyscy chcą kupować ..
rysując kreski określam wsparcia i opory - przewidywane, ja je widzę bardzo dokładnie ale to nie znaczy że kurs je widzi, że je zobaczy ..każde wsparcie czy opór musi zostać potwierdzone realnym popytem czy tez podażą ... kreślę wsparcie czy opór po to aby obserwować zachowanie kursu szczególnie na tych poziomach bo uważam że tam będzie "walka" ale to nie znaczy że tak musi być ..