Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: pompują balona, radze wychodzic

A widziałeś ubieranie, skoro ostatnie dwa dni, to były skromne ilości na podaży, a z pierwszego postu wynika, ze tym sprzedającym byłeś ty i nikt więcej, no może jedna góra dwie osoby tego nie wiem, bo nie zdradziłeś jakim pakietem obracałeś.
Zauważ, że nawet po takich wzrostach nie ma dosłownie nikogo chętnego nawet na skracanie pozycji. Tylko nie pisz, że popytu nie było, bo grzecznie się ustawił w granicach 30 gr i wyżej, a mimo to brak było chętnych do oddawania.
Tutaj sprawa jest jasna, spółka najpierw robi systematyczny wzrost przychodów o dziesiątki, a ostatnimi czasy nawet powyżej 100% kw wzgl. kw ub.r. , później pojawi się zysk.
Portal SFD też do małych nie należy i ma miesięcznych odsłon ponad 10 mln już chociażby z tego względu spółka gdyby chciała, mogłaby sporo zarobić na reklamach, z tego co widzę, na razie potencjału w tym względzie nie wykorzystuje.
Nawet Prezes który ma duży pakiet kontrolny, dobrał ostatnimi czasy i to wcale nie małe ilości przy prawie maksymalnych cenach.
Rozumiem, że sprzedałeś, ale żeby za chwile wchodzić na wątek po tym i oznajmiać, że tylko spadki, pewnie źle się poczułeś i to cię boli, nie pierwszy raz takie coś doświadczysz, ja w swojej historii wiele sprzedałem niby na górce, a to rosło i rosło i spaść nie chciało, tylko nie wchodziłem za chwila na wątek i jechałem w drugą stronę swoim gadaniem.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SFD 1,36% 2,98 2025-11-03 16:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.