Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: polecam czytać dyskusje chodzik vs Maciejem z Krak. na petrolu

No toś my sobie pogadali.
Dopiero w tej chwili miałem okazję odpalić laptopa i to co zobaczyłem mnie nie zdziwiło,
bo co ma dziwić jeśli wszystko idzie w dobrym kierunku ! (tz. zgodnie z moją prognozą)
Obecnie jestem zainteresowany wyłącznie kontraktami terminowymi i zajmowaniem na nich krótkich pozycji. Tak TPSA jak i TVN według mnie mają daleką drogę w dół. Nie zrobiłem jeszcze analizy technicznej TVN ale za to bliżej przyjrzałem się TPSA i wnioski umieściłem na forum.
Co do wróżenia z fusów, to powiem ci kolego, że najlepsza dla ciebie jest chyba kawa, a może jednak Lipton bardziej by ci odpowiadał ? Ja natomiast posługuje się wyłącznie ATK, jak wam wspomniałem ostatnio właśnie udało mi się całość moich wieloletnich badań nad tym zagadnieniem poskładać w jedną całość co daje mi wprost niewyobrażalną przewagę nad leszczami wróżącymi jak to któryś z was powiedział z fusów.
Co do PZU to nie wiem, a nie wiem dlatego, że się tej spółce bliżej nie przyglądałem. A nie przyglądałem się dlatego, że całą swoją uwagę skupiłem na tych wymienionych przed chwilą.
Tak popatrzyłem na zegar i wiecie co ? Opracowanie TPSA zajęło mi dziesięć bitych godzin, dlatego też nie będę z siebie robić wariata i po łebkach coś opracowywać, że tak powiem na kolanie. Na TPSA podałem dokładnie przedział cenowy w którym obecna fala spadkowa powinna znaleźć wsparcie. Jak się domyślacie zrobię również analizę TVN jeśli zostanie spełniony mój warunek, czyli kurs pokona obecne najniższe wsparcie. Wtedy zapewne zobaczycie, jak obiecałem czwórę z przodu.
Optymiści piszący , że TVN to i TVN tamto i to wszystko musi doprowadzić do wzrostów, to powiem o nich ,amatorzy najwyższej gildy. Wspomnę jedynie, że obecnie w sejmie przeszła ustawa radykalnie zwiększająca koszty koncesji oraz innych opłat związanych z nadawaniem sygnału radiowego i telewizyjnego, co zadłużonemu po dziurki w nosie TVN na pewno skrzydeł nie doda. Na dodatek jesteśmy w Elliottowskiej fali ,,C,, cyklu podstawowego i jak ktoś mówi o zwyżce, to patrzę na niego jak na wariata.
Pozdrawiam was serdecznie moje robaczki.

Chodzik Księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TVN 0,00% 19,92 2015-09-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.