Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  51,77 zł , zmiana od tamtej pory: -64,46%

Re: Podziwiam ludzi łapiących spadające noze

Fundamentyalny podzielam twoje wyliczenia z przeszacowań spodziewam sie o.k. 2 mln EUR. Niestety nie robiłem analiz dot. oczyszczonego zysku. Ogólnie kolejny kwartał oceniam przez pryzmat ujemnej bazy. Jestem również zwolennikiem teorii że znaczna część przychodów została przesunięta na Q1 (logika dobrego menagera - po co sprzedawać olej tanio, jak można drogo bo wszyscy już w czasie zbiorów słonecznika wiedzieli że urodzi się mniej ziarna i ceny będą wyższe). Dlatego wraz z odwóceniem odpisów obstawiam bardzo dobry wynik za Q1. W związku z tym, że olej pewnie jeszcze będzie się umacniał do czerwca to przesunięcie przycodów Q1 może również dokonać się w kierunku Q2 ale tak czy siak, to zysk powinien być bardzo godziwy. Raport roczny dał również pole do znacznego obniżenia bazy całego roku, co w długim terminie da szansę na regularną poprawę wyników + do tego od Q1 powinniśmy już obserwować znaczne przychody z bioelektrowni i jeszcze do tego wejście na główny parkiet. Kurs również powinien nam służyć bo w grudniu było max niekorzystnie. Czego chcieć więcej? Ja tutaj mam bardzo optymistyczne nastawienie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGROLIGA -4,17% 18,40 2025-11-14 15:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.