Ja nikogo nie zamierzam przekonywać czy też namawiać ...... to jest moja skromna opinia......mówiąc że spółka jest z czołowej informatycznej trójki w naszym kraju nie mówiłem tego pod kątem osiąganych wyników ..... tragizm SGN w ostatnich latach polegał na tym iż jest to duża informatyczna firma która realizuje czołowe , ważne projekty państwowe i nie tylko , ma bardzo duży potencjał i kompetencje fachowe informatyczne - jest ceniona branżowo ....... jednak nie przekładało sie to na finanse firmy.... moim skromnym zdaniem wynikało to z fatalnego zarządzania które nie miało wogóle nadzoru właścicielskiego. Akcjonariat był instytucjonalny który kompletnie nie zadbał o swoje aktywa .
Od jakiegoś czasu pojawili sie ludzie - którzy położyli swoje prywatne pieniądze i zaczęli aktywnie działać - zagrali bardzo ryzykownie aby podnieść z kolan ( w wyniku fatalnego zarządzania poprzednich ekip) firmę z taką tradycją , bagażem doświadczenia, zespołem i potencjałem zdolnym do realizowania najwiekszych kontraktów informatycznych ( niewiele jest takich firm - dlatego jest ta "wielka trójka"). I stał sie "cud" - firma przez większość uważana za trupa - zaczyna odzyskiwać "puls"..........
Ja wierzę że firma która jest w czołowej trójce informatycznej ( mówię o potencjale, możliwościach zespołu, pozycji w branży) , zacznie w końcu być wyceniana jak pozostali z "wielkiej trójki"....... ale oczywiscie to nie stanie się już jutro......,,