4 sierpnia 2022 była sesja podczas której przemieliło 137 182 akcje od poziomów 15,60 zł z dnia poprzedniego do 19,95 zł i zgaszenia tego na koniec sesji na 14,50 zł .... ktoś brał wszystko jak leci a na koniec strzelił z tyłka pakietem aby w mojej opinii celowo zbić i zakończyć finalnie sesje na - ...
W mojej opinii ktoś się załadował prawie rok temu pod obecną rozgrywkę i premiery gier....
"Przedwczesny finał" w okresie czerwiec - listopad 2020r też moim zdaniem nie był rajdem "drobnicy" bo sesje w tym okresie wyglądały tak że praktycznie co 2 - 3 dzień ktoś brał z prawej lecąc na ATH w 5 miesięcy ponad 250% + przy średnich obrotach 11 461 szt wolumenu podczas sesji... w mojej opinii ktoś za wcześnie rozpoczął wtedy zabawę myśląc że pierwsze premiery gier będą szybciej ... na sektorze była euforia CDPR notował kolejne szczyty i ATH aż do grudniowej premiery cyber punka w 2020r która zakończyła się katastrofą ....
Reasumując podsumowując swoją myśl ja to widzę tak że "Szczupaki i Sandacze" z bananowej wyspy "lubią i będą rozgrywać" THD w mojej opinii przez co najmniej najbliższe 2 lata (czy będzie to rozgrywka czysto spekulacyjna czy pod realną wartość progresji i rozwoju studia...) Czas produkt wyniki i gracze finalnie zadecydują .....
Jak patrze na cały sektor i spółki które go reprezentują to top 5 jest na razie po za naszą ligą (inna faza rozwoju doświadczenia kapitału rozpoznawalności i możliwości....)
Ale jak patrze na pozostałe +/- 40 spółek "konkurencji" to 3/4 wygląda jak cyrk pinokia na zbożu i węglu przez ostatni rok ...
Myślę że ekipa THD jest mocna pod każdym względem jak na studio które 4 lata temu zaczynało praktycznie od zera z +/- 10 osobową załogą ....
Będzie o nas głośno w tym roku bo "wejdziemy z drzwiami do klubu przed którym 40 osób dalej będzie stać w kolejce"
Takie są moje przemyślenia i opinia....
Pozdrawiam was Jezus Chrystus król na wieki wieków AMEN.