Zanim odpowiem ci na to co napisałeś Anty GTC, odniosę się do słów mojego wieloletniego adwersarza, czyli Anty Chodzika.
No wiec tak, kilka lat temu, napisałem do GTC opracowanie techniczne. (takie zreszta jak do BOMI, HB, PBG Trakcji). Korespondowałem z Prezesami Bomi oraz Trakcji. Po prostu do mnie pisali. Jeśli chcesz to sprawdzić, to zadzwoń do GTC, tam sprawami kontaktów z inwestorami zajmuje się przemiła pani dyrektor i nie zarzucaj mi kłamstwa, bo każdy sądzi według siebie.
Wracajac do sprawy Anty GTC, to powiem ci tak. Możesz w transakcji stracić 5 % kapitału. W związku z tym wiedząc gdzie należy postawić stopa, wiesz ile akcji możesz danego papieru kupić. To są podstawowe zasady zarządzania kapitałem. Dosłownie elementarz postępowania. Jesli rynek pójdzie w górę i twój pierwszy zakup już nie może przynieść strat, to możesz w odpowiednim miejscu na lokalnej korekcie dobrać ten papier. Największym błędem jest takie postępowanie, gdzie dokonałeś zakupu. Rynek nastepnie poszedł we właściwą stronę, czyli na akcjach do góry, wraca a ty nie zamykasz pozycji. Spada a ty ciagle trzymasz akcje i na dodatek dokupujesz.
To prosta droga na cmentarz a jak chcesz zobaczyć przyklad to popatrz na akcje MIT, gdzie przy cenie powyżej 70 groszy ze dwadzieścia razy ostrzegałem, że to dużych rozmiarów dystrybucja. Zobacz co się stało i nigdy tak nie postępuj.
Jesli chcesz, mogę podać pozycje jakie należy kupić i czytać wielokrotnie, bo badziewia na rynku jest sporo a w sieci jeszcze wiecej.
Kamerdyner Profesora
Antychodziku, będziesz miał problem, bo zamierzam Chodzika Księżycowego pochować głeboko i szpadlem ubić ziemię.
Niech spoczywa w spokoju.