zakup 100tyś akcji przez Krzysztofa Kostowskiego był 19 maja 2021 po cenie 27.5zł (można sobie sprawdzić wykaz pakietówek na GPW. W tym dniu kurs Legimi zamknął się na poziomie 27zł czyli Kostowski kupił powyżej ceny zamknięcia.
Następnego dnia było silne wybicie kursu i wyraźny wzrost wolumenu, zapewne wygenerowane przez tych którzy wiedzieli że Kostowski zwiększa zaangażowanie w Legimi
Więc ogólnie bardzo dobry news. Po pierwsze, dlatego że Legimi zainteresował się przedsiębiorca, który odnosi sukcesy biznesowe. Stworzył jedną z największych spółek gaminogowych w Polsce, odznaczony tytułem Przedsiębiorca roku EY, generalnie multimilioner który nie musi się w takie małe tematy angażować jeśli nie widzi biznesowego zensu. Po drugie, zwiększył zaangażowanie po cenie rynkowej a nie po promocji, dyskoncie etc. Co pokazuje że od ceny 27.5zł musi widzieć spory potencjał wzrostu. A dla takiego gościa spory to zapewne krotność tych 27.5zł, pewnie razy x5 co najmniej. Ale to akurat mnie nie dziwi bo też widzę taki potencjał w Legimi. Zresztą widać to po bieżących wynikach. A argument że czytelnictwo w Polsce małe więc nie ma perspektyw jest dla mnie "z dup.." bo nikt nie mówi że potencjał wzrostu Legimi jest w tym żeby każdy Polak czytał, tylko w tym że ci czytający się przestawiają na ebooki, i to wystarczy żeby Legimi zrobiło x5 wycenę. Dodatkowo czytelnictwo bardzo delikatnie się poprawia więc z niskiej bazy jest duży potencjał organiczny.