Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,74 zł , zmiana od tamtej pory: -10,83%

Re: po burzy wychodzi słońce

Deuset to jeden z mądrzej piszących tutaj. Lubię czytać Twoje komentarze nawet te negatywne.
Jako posiadacz akcji że średnia 7.33 jeszcze spokojnie obserwuje sytuację. Widzę że spada ale to ciągle małe wolumeny. Przy tym rajdzie na podwójnych widłach w poprzednim miesiącu było widać ponad 5 baniek w sesji.
Z pozytywów mam info ze środka firmy że tak jak jest poślizg w wyplata z funduszu i wypłaty prowizji też jest jasne info ze 2 kwartał został zakończony sporym plusem. Przypomnę że odpadną odsetki które wcześniej wykazywały ciągle minusy w raportach. Można spojrzeć na Sunex gdzie podali swoje wyniki za 2 kwartał tam 25% wzrost rok do roku a to spółka w porównaniu do Columbusa jakoś 10x mniejsza jeśli chodzi o umowy.
Ja jestem jeszcze cierpliwy myślę że kluczowy będzie raport wrześniowy i na koniec roku gdzie finansowo już zostanie wyprostowane wszystko.
Kto ma cierpliwość myślę że warto poczekać. Kto ma inne spółki na oku to niech przeskakuje.
Obojętnie jak źle jest tu pisane o spółce oni mają dużo do podniesienia wiec mity o upadku za kilka miesięcy są wyjęte z czapy. Nie po to się gimnastykowali z ukrywaniem długu żeby teraz odpuścić kasę z Unii gdzie przypomnę dopiero wypłacone zostało 20% z całości przewidzianej do 2030.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COLUMBUS 1,52% 6,01 2025-09-19 17:03:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.