Jeśli chodzi o mnie, to trochę wiem, ale praca w tej dziedzinie na co dzień pozwala mi na śledzenie różnych przypadków, w tym sytuacji podobnych do tej, którą opisujecie z Blirt i Qiagen. Warto podkreślić, że zdarzenia, w których duże firmy inwestują w mniejsze, często wynikają z widzenia potencjału i wartości w długoterminowej perspektywie. Mamy tu do czynienia z jakiś dużym podmiotem, który zdaje się być mocno zaangażowana w współpracę z Read-Gene SA w przełomowych badaniach. W moim przekonaniu, obecna wycena RDG może być nieadekwatna do jej potencjalnej wartości, zwłaszcza biorąc pod uwagę długofalowe relacje . W przypadku dużych ruchów cenowych, takich jak ostatni "fix", zawsze mogą za tym kryć się różne czynniki. Cieszę się, że mówicie o tym otwarcie, ponieważ zdrowa dyskusja na temat strategii inwestycyjnej zawsze jest cenna. Jestem również zaintrygowany waszym spostrzeżeniem dotyczącym prezentu od "Świętego Mikołaja". Kluczowe jest tu śledzenie długofalowych planów Spółki i ogólnych trendów w sektorze medycznym.