Chciałem zachęcić do podzielenia się opiniami osób które wiedza więcej. Poniżej kilka moich spostrzeżeń.
Potencjał PGS patrząc na jakim rynku działają jest olbrzymi. SII ich konkurent i chyba lider na rynku ma 4000 pracowników. PGS 650.
PGS jest bardzo stabilne gdy chodzi o wynik. Pytanie czy jest dostatecznie dynamiczne w rozwoju. Może być że dotarli do granicy której nie umieją przeskoczyć. Moze niechcą rosnac tak szybko, bo nie mają kadry zarzadzającej.
Zaczęli zatrudniać seniorów. To wskazywałoby - być może - że właśnie budują te kadry, z doświadczeniem biznesowym. Ja bym to odczytał jako ruch w dobrą stronę.
Z drugiej strony - zastrzegam się jednak, że nie wiem czy dobrze to odczytałem w ich sprawozdaniach - nie do końca zrozumiale jest to że działają tylko na rynku zagranicznym. Polska gospodarka rozwija się w dośc dobrym tempie, firma jest w Polsce i jednocześnie nie sprzedaje usług do polskich firm. Mogę to w częsci zrozumieć - bo procesy sprzedazy w Polsce nie są tak dynamiczne jak na zachodzie, ale mimo wszystko nie rezygnowałbym z naszego rynku - tylko się go nauczył.