Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: PERMEDIA - HIT 2010 ROKU

Obyś INWESTORKU miał rację.

Ktoś zapytał o ilośc akcji - więc napisałem. Nie dlatego by się chwalić. Bo tak naprawdę na razie nie ma czym. Trzymam akcję od kilku miesięcy (więc teoretycznie - bo jeszcze nie sprzedałem - jestem do przodu). Oczywiście w ciągu tego czasu wiele spółek radziło sobie znacznie lepiej, więc nie możemy chwalić się że jest to jak na razie inwestycja naszego życia.

Sam - jak już wcześniej wiele razy pisałem - mam swoje wątpliwości. Z jednej strony mała ilość akcji może sprawić że z kursem mogą dziać się cuda.
Na minus na pewno działa fakt, że Matka spółka posiada akcji wystarczająco i być może nie będzie już skupować kolejnych.
Pamiętajmy jednak o dywidendach. Jeżeli wszystko pójdzie w dorym kierunku i "kiedyś" zobaczymy dywidendę to przy obecnym kursie będzie to niezły kąsek.

Tak więc poczekamy - zobaczymy - Ja i INWESTOREK mamy tych akcji trochę i zagraliśmy w otwarte karty. Jeżeli spółka padnie to zleci się zapewne wiele dziwaków wyśmiewając nas - ile to straciliśmy.
Z drugiej strony - jeżeli kurs poszybuje mocno w górę - pojawi się znacznie więcej nowych nicków które to jak zwykle kupowały na samym dole :)

pozdro dla akcjonariuszy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PERMEDIA -1,79% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.