Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Parządki...

Wycena zaczyna nabierać realnych wartości. Rynek wyceniał Orphee z premią, ale właśnie tę premię obcina. Dlaczego? Ja uważam nadal, że przesunięcie terminu przejścia aktywów CRM do spółki to nie przypadek, a wycena biegłych, inwentaryzacje to zasłona. Uważam, że te aktywa nie przejdą do ORP, bo to się po prostu Cormayowi zarządzanemu przez fundusze nie opłaca. Cormay bez tych aktywów to wciąż tylko mrzonki o BB, a produkcja w Maryninie to realne pieniądze.
Tuora na prędce sprzedał jeszcze do Orphee akcje jakiegoś TT-cośtam - czy drogo czy tanio nie mnie osądzać, ja widziałem jedynie pośpiech i reakcję rynku. Dlatego cena akcji to 3zł, a nie 4zł.
Nadzieja w tym, że Cormay zrobi porządek z Tuorą i w Orphee, bo Cormay póki co stoi tą spółką. A dlaczego Orphee nie jest notowana na rynku głównym tylko na NC? Bo można zrobić jeszcze kilka ciekawych wałków, a nikt prawa szwajcarskiego nie zna. Dlatego póki ORP jest na NC kurs będzie opadał.
Z drugiej jednak strony poziom 3zł to ciekawy już poziom zakupu i można pokusić się o stwierdzenie, że kto wie - może to już ten moment....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.