gdyby to była dobra spółka to nie byłoby takiego numeru z PEMem. Albo inaczej spółka dobra tylko prezes i właściciel kawał....
Smorszczewski:
" – Ostatnio zaproponowałem spotkanie Czechowiczowi oraz zarządowi PEM, żeby poznać uzasadnienie dla proponowanej wyceny i żeby wyjaśnić pojawiające się wątpliwości. Do tej pory, mimo prób podejmowanych z mojej strony, spotkanie nie doszło na razie do skutku, ale jeden członek zarządu PEM zaproponował rozmowę w formie telekonferencji – twierdzi Smorszczewski. Dodaje, że rozważa zwołanie NWZA, żeby stworzyć forum dla akcjonariuszy mniejszościowych do wyrażania swoich opinii dotyczących planowanej transakcji połączenia Private Equite Managers z MCI."
MCI:
" MCI jest zainteresowane sukcesem projektu połączenia, dlatego od jakiegoś czasu prowadzi rozmowy z istotnymi akcjonariuszami PEM. Tak jak wspominaliśmy, jeden z akcjonariuszy PEM zaakceptował już cenę proponowaną przez nas w wezwaniu. Z innymi prowadzone są rozmowy – w tym od dobrych kilku miesięcy z Cezarym Smorszczewskim. Jesteśmy otwarci na dyskusję i wierzymy, że uda nam się osiągnąć kompromis – komentuje Ewa Ogryczak, wiceprezes MCI Capital ASI i Private Equity Managers...."
No i co? Ja wierzę mimo wszystko Cezaremu niż Tomkowi.