Ja pozwolę sobie skomentować. To że rynek uwierzył, że konferencja jednak pokazała prawdę to nie oznacza, że jednak była to prawda. Osobiście uważam, że LPP sprzedaje dalej w Rosji poprzez Kazachstan a sama sprzedaż była fikcyjna (prawo pierwokupu do 2026 r.). To nie zostało wyjaśnione przez LPP i wg mnie nie zostanie wyjaśnione bo taka jest prawda. Przewalanie towaru przez Kazachstan trwa w najlepsze.Dodatkowo zobacz, że te dziwne zapisy o dostarczaniu towaru przez x czasu w ramach wsparcia, przecież to ukryta sprzedaż tylko przez inną spółkę. To że łyknął to rynek to jedno, ale że uwierzyli w to również ANALitycy którzy podtrzymali reko to dla mnie wstyd dla analityka. Ale to moje tylko zdanie więc wyrażam je na forum nie rekomendując żadnego działania wobec tamtych akcji.
Co do podobnego działania, nie wiem co miało to zmienić? Shorty nie są zabronione w Polsce więc komentarz zbędny. Bajki był opowiadane stąd zeszmacenie totalne. Ten rok to ostatnia deska ratunku dla spółki. Albo to wykorzystają albo nikt im nie zaufa w przyszłości. Tyle z mojej strony. A teraz wracaj na pure bo jeszcze pociąg Ci odjedzie :)