[ucięło mi komentarz! :-)] Przez historię z Metamorphosis ta spółka nie budzi zainteresowania naganiaczy wzrostowych i spadkowych. Przy premierze wspomnianej gry wszyscy się oni przejechali ;-) W spółkę dziś inwestują przede wszystkim ludzie dostrzegający jej potencjał. I to już nawet nie chodzi o samo uniwersum gry planszowej tylko o deklarowany przez studio kierunek. Wydaje się dość ambitny i unikatowy na polskim parkiecie. Obie najbliższe gry będą grami multiplayer i nie będą wymagały googli VR. Grą o robaku studio pokazało że ma potencjał do tworzenia czegoś wizualnie wyjątkowego (powiedziałbym pięknego, ale to już subiektywne odczucie). Natomiast co innego pozyskiwanie pieniędzy przez akcję crowdfundingową, a co innego dotarcie do inwestorów na giełdzie. Ostatnie zaliczki raportowane w ESPI pokazują że spółka bardzo dobrze radzi sobie z organizowaniem finansowania swoich produkcji. Nie znamy przyczyn najbliższej emisji. Jestem jednak w stanie sobie wyobrazić że akcje te obejmą ludzie z Awaken Realms. Ale to tylko moje domysły. Na ten moment OVI wydaje się spółka którą należy nabywać bądź akumulować bo ten rok, zdaje się będzie dla niej historyczny.