Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,16 zł , zmiana od tamtej pory: 112,93%

Re: Ostatnie transakcje - dyskusja

Dnia 2021-10-14 o godz. 21:08 ~Jacuś napisał(a):
> Też obstawiam dywidendę w okolicach 5-6 gr. Ta nowa emisja serii M to jest temat chyba sprzed dwóch lat jako program motywacyjny dla Dyrektora Sprzedaży. On teraz wszedł do Zarządu. Mam jednak obawy, bo w programie było napisane o 5 mln akcji :( po tych cenach co był wtedy, rzeczywiście dałoby to równy milion złotych, więc w sumie możliwe, że nie będą tego kontynuowali, gdyż już dostał tę bańkę. Myślę, ze to była forma bonusu dla tego Dyrektora i nie szukałbym tam teorii większych. Kwestia jest taka, na ile są zdolni do zwiększania przychodów i zysku? Bo mam wrażenie, że ten potencjał się wyczerpuje - może przez tą stronę internetową, ale mam odczucie, że brak tam kreatywności :D

Jeśli faktycznie seria M również jest tematem sprzed jakiegoś czasu to nie wiedziałem, jakoś sobie zakodowałem że na L miał być koniec więc bardzo przydatne info, dzięki. Jeśli nawet to 5 mln akcji to jeszcze jedna seria i będzie z głowy chyba :)
W kwestii perspektyw to tak jak krótko poruszyliśmy ten temat w innym wątku, wychodzę z założenia że dopóki w Polsce będzie walka o głosy poprzez zwiększanie socjalu, dopóty dla takich spółek jak Eurosnack będą dobre perspektywy. Podobnie z kwestią poruszonego przeze mnie tematu Dino. Więcej sklepów = większy rynek. A Dino na szczęście ze sklepami to chyba chce zdeklasować Żabkę :)
Zobaczymy też jak ze sprzedażą zagraniczną, jakieś tam przychody chyba w którymś raporcie widziałem. Może za jakiś czas gdy uda im się ustabilizować pozycję pójdą drogą SFD (zachowując wszelkie proporcje i będąc świadomym różnicy w obu biznesach) i pomyślą mocniej nad takim kierunkiem? Może też mając już przetarte szlaki w Dino itp, co pozwala na generowanie obecnych przychodów, rozważą jakieś rozszerzenie portfolio? Może jakieś chipsy, może paluszki, może coś w kierunku kolejnych produktów bezglutenowych? Sprzedaży samych biszkoptów i chrupek raczej nie podwoją w Polsce ale kolejnymi produktami za kilka lat mogliby te wolumeny zwiększać, mając stabilną bazę jaką wypracowują teraz?
Przyszło mi do głowy, że może warto byłoby wysłać maila do spółki z pytaniem o możliwość jakiegoś czatu z inwestorami? Szanse oceniam na ułamek procenta ale nie wykluczam, że w weekend mając więcej czasu pomyślę nad sklejeniem czegoś, to nic nie kosztuje a myślę że znalazłoby się kilka osób chcących dowiedzieć się co w spółce słychać.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EUROSNACK -0,40% 2,47 2026-03-26 15:54:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.