Dnia 2022-10-13 o godz. 19:21 ~Akcjonariusz napisał(a):
> Z memorandum dostepnego na stronie www.
>
> "Emitent oświadcza, iż wskazane cele emisyjna mogą ulegać zmianie w zależności od ilości objętych akcji oraz wpływów uzyskanych z emisji Akcji serii C"
>
> Poza tym Orlen Oil miał byc sprzedającym, a negocjajce zostały potwiedzone wielokrotnie, takze przy badaniu dokumentów przez GPW o czym Spólka informowała ówcześnie dosc obszernie ale jak widac od tezy nie pasuje.
> Opisano takze powody dla których Spólka wycofałal sie z zakupu udziałow.
zgadza się - taki zapis był w następnym zdaniu po tym co cytowałem w mailu powyżej.
oznacza to, że Bujak zdawał sobie już wtedy sprawę, że część akcji pójdzie nie za gotówkę, tylko za aport - stąd rozróżnienie ilości akcji i wpływów z ich objęcia.
sam ORLEN nic nie wiedział o prowadzonych negocjacjach dotyczącego jego podmiotu i dał temu wyraz w stosownym piśmie, które G-Energy starała się zataić, ale ktoś to ujawnił na forum. Bujak musiał się nieźle tłumaczyć przed KNF, ale miał argument - Prezes jednego z udziałowców przejmowanego podmiotu zmarł i procedura zaczęła się komplikować. Bujak dopiero po pół roku opisał powody, dlaczego nie kupilł WCB podając argumenty, że to podmiot o złej kondycji, zapominając dodać, że już dzień po zakończeniu emisji z pp wydał prawie wszystko na spólkę z.o.o. Braksatora (późniejszy POLTERM) i zwyczajnie nie było kasy i choćby ci od olejów byli super, to i tak nie było ich za co kupić.
jeśli ktoś nie wierzy jak było - proszę sięgnąć do postów z forum bankiera z lat 2015-2016 i do komunikatów ESPI z tego okresu.
A jak ci się "Akcjonariusz" podobał film z Bujakiem i jego odpowiedzi na pytania zadane na WZA - jakiś komentarz?
jeszcze jedno - informacja o prowadzonych negocjacjach w sprawie Orlen Oil spowodowała silny wzrost kursu i ponad milionowy wolumen na górce - można uznać, że doszło do manipulacji kursem po publikacji tego "pustego" cenotwórczego ESPI. Grubi (wiedzieli,że to kicha) sprzedawali - leszczyna (zachwycona współpracą z Orlenem) kupowała i wpakowała się w pp.
To wszystko co powyżej napisałem, to moja interpretacja zdarzeń sprzed lat na podstawie faktów: filmu i ESPI)
nie możecie zarzucać mi kłamstwa, jedynie niewłaściwej interpretacji faktów.