Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Optimus

Ja myślę, że zarząd lub oraz inne osoby z otoczenia spółki (skandaliczne wywiązywanie się z obowiązków informacyjnych - co jest zagrożone przestępstwem) niestety grały na spadki, w spółce przychody są stabilne oby inne spółki tak miały, i co koszty w górę a nie ograniczane, zerowa rentowność mocno zniechęca do spółki i można tanio kupić akcje.
Czapajew, może pamiętasz, po ile PRD sprzedawał akcje w nowej emisji na rynku pierwotnym przed wejściem na GPW ?
Myślę, że jak oni będą chcieli zmiany może to już to, zmieni się polityka informacyjna, której obecnie brak lub w kategoriach dołowania kursu, rentowność się pojawi czy to w wyniku przycięcia kosztów, czy ruszą inwestycje to w wyniku wzrostu sprzedaży.
Po prostu panowie wzieli forsę z giełdy a teraz nie ładnie się zachowują.
Myślę, że warto się do nich pofatygować na ZWZA i o tym im powiedzieć pokazać żółtą kartką - narazie i jak chcą konfliktu na linii z inwestorami indywidualnymi (SII) razem z KNF (a sami myślę, że mają brud za swoimi chciwymi pazurkami np. terminy podawania przekroczeń pakietów. Myślę, iż postępowanie wyjaśniające KNF może pokazać inne fakty, na które chłopcy z brudnymi pazurkami (a zobacz Władka w pewnym momencie wyrolowali, nie są to tacy naiwniacy - może i on się do nasz przyłączy bo chyba ich dobrze nie wspomina?) nie będą szczęśliwi mają dużo do stracenia.

co o tym myślisz a i cena emisyjna jak pamiętasz ?

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.