Forum Jak zacząć inwestować? +Dodaj wątek

Re: Opinie o Souvre

Generalnie Jaguara w cenie małego fiata to nie kupisz więc zwykły Kowalski kupuje mydło w markecie. A tak na poważnie to zastrzyki w kolano kosztują od 500 w zwyż i są tylko jednorazowe i starczają na pół roku i tak naprawdę nie regenerują stawu tylko dosmarowują i to nie zawsze. To opinie osób z mojej rodziny o tym. Natomiast kolagen na stawy jest genialny bo pomaga regenerować organizm (nie tylko stawy) i nie jest to lek. Ja miałam 3 lata problem z wodą w kolanie i po kontaktach z 4 lekarzami medycyny specjalizującymi się w temacie układu ruchu, otrzymałam tylko zlecenie na kilkadziesiąt badań z krwi które wyszły dobre, zastrzyki sterydowe, tabletki niesterydowe z osłonowymi na żołądek (których nie przyjęłam żeby nie uszkodzić żołądka). W ubiegłym roku bez niczyjego namawiania zaczęłam brać doustnie kolagen w związku z tym, że mam skierowanie na operację na kręgosłup (miałam silne bóle napadowe, drętwienie nóg takie, że nie mogłam iść). Po 1,5 miesiąca zniknęła woda, po kolejnych 1,5 m-ca zniknęła torbiel a po kolejnym 6 miesiącach ustały bóle napadowe, a drętwienia pojawiają się coraz rzadziej i nie przeszkadzają w chodzeniu. Nie przyjmowałam w tym okresie nic prócz suplementów Souvre, które są bardzo skuteczne. Wolę zatem wydać ok. 140 zł/m-c na kolagen naturalny bez ryzyka uszkodzenia żołądka i ryzyka operacji niż bujać się tanio i skończyć na stole operacyjnym. Taka oszczędność mnie nie interesuje. Jest też magnez (4 wysokoprzyswajajne sole magnezowe) którego działanie odczuwamy już po przyjęciu jednej porcji (dla porównania z tabletkami musującymi Kowalskiego za kilka złotych to żeby uzyskać taką samą ilość magnezu przyswojonego przez organizm - a tam przyswajalność jest 5-10% - to trzeba byłoby przyjąć 20-30 tabletek musujących czyli 1,5 całego opakowania). No ale dobre bo tanie i sumienie spokojne że jednak "magnez sobie kupiłem". A że nie zadziała to już nieistotne. Zatem warto sobie cenę odnieść do przyswajalności i skuteczności jeśli jest to suplement oraz do szybkości działania jeśli chodzi o środki czystości. Czy lepiej kupić 3 "tanie" butelki rozcieńczonego środka czystości.i szorować bez efektu, czy lepiej wydać dosłownie 6-7 złotych więcej, nałożyć na czyszczoną powierzchnię i po 10 minutach mieć czystą. Byłam u kuzyna który chwalił się odtłuszczaczem ze sklepu. To mu zaproponowałam, żeby kuchenkę indukcyjną posmarować w połowie jego odtłuszczaczem, a w połowie moim i pójść na herbatę. Po powrocie jego preparat nic nie zdziałał, a po odtłuszczaczu Souvre śladów tłuszczu nie było. Więc można kupować tanio (nie sprawdzając ile jest środka czyszczącego w butelce). Każdy ma wybór tylko zanim wydasz opinię to przyjrzyj się dokładnie temu o czym się wypowiadasz lub zapytaj kogoś, kto się na tym zna..