Kolejne dwa miesiące minęły, a tym samym skończył się już kwartał drugi 2021 (tak, tak - kolejny po optymistycznym pierwszym), pora więc na update tego w jakim wariancie z którą spółką jesteśmy... :)
CFI Alfa - sam się ostatnio dobiłem z kontaktem, usłyszałem że próbują sprzedać ostatnie 4 mieszkania, chętni są rozmowy są ale nie mogą się na ceny dogadać. Zasugerowałem więc żeby ceny obniżyli, majątek upłynnili i rozliczyli temat bo chyba prawie nikt już tu żadnych oczekiwań co do rentowności i tak nie ma i chciałby jak najszybciej o całej tej inwestycji zapomnieć. No i z tego co wiem to w to pójdą o ile większość akcjonariuszy zdecyduje podobnie - na dziś ETA z powrotem na konto wspólnika dla kasy zaparkowanej w Alfie to wg mnie +-wrzesień.
CFI 6 - miało się zakończyć w lipcu, ale jeden zainteresowany zakupem podmiot zrezygnował, niby są inni ale wiadomo - negocjacje warunków - więc na dziś ETA przesuwa sie z lipca na sierpień / wrzesień. Jeśli mogę, sugeruję nieśmiało i uprzejmie przyjęcie podobnej strategii jak w przypadku w/w Alfy. W końcu rynek nieruchomości jest rozgrzany do czerwoności ostatnimi czasy.
CFI Łódź - a tu miła niespodzianka - kto jest wspólnikiem to już wie że Łódź upłynniła majątek i ma zrealizować odkup udziałów do końca sierpnia. Oby. Trzymajcie kciuki. Ja trzymam... mocno :D