Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: opcje - the end

Nie wiem, czy to zła wiadomość, czy dobra.... wiem, że prawdziwa. Moim zdaniem, nie ma nic głupszego jak uciekanie od prawdy. Jeżeli ktoś liczy, że na ALC będzie podobny manewr jak na Drągowskim to jest śmieszny. To nie ta skala.
Wiem jeszcze jedno R. Karkosik robi porządek w swoich spółkach, kazał Unibaxowi przenieść się z Alchemii do Suwar, natomiast swoje udziały w Suwarach warte 18 milionów wystawił na sprzedaż. Po coś to robi, pewnie ma jakiś pomysł. A czy to dla drobnych akcjonariuszy okaże się korzystne, czy nie, to życie pokaże. Ostatnio Pioneer Pekao Investment Management wszedł do ALC i to jest na pewno dobra wiadomość, może wie coś więcej. W wywiadzie z PB, jest wyraźnie mowa o tym że ALC chce przeprowadzić jakąś akwizycję i zależy mu na czasie, dlatego podpisał ugodę i zamknął temat opcji. Od jakiegoś czasu krążą plotki, że Karkosik chce sprzedać ALC w całości, że są chętni i z zachodu i z Rosji.
Myślę, że nie ma co gdybać, czas pokaże.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALCHEMIA 0,00% 4,76 2019-05-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.