Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,79 zł , zmiana od tamtej pory: -63,87%

Re: Oooooo naród mądrzeje ...

Za tej przeklętej komuny prześladowany , zniewolony , niewolnikiem jakoś nie byłem głodny nie chodziłem tak jak tysiące nas młodych , w roku 1974 zanim ukończyłem szkołę , miałem już pracę NIE na zasadzie umowy śmieciowej , kontraktowej za psie pieniądze , pensje otrzymywałem na czas .- byłem pracownikiem i się nie obijałem pracowałem jako elektryk na sieciach wysokiego napięcia 110 KV ukończyłem technikum energetyczne we Wrześni średnia moja pensja 4500zł na rękę to około 35 – 45 $ dolarów pomimo tych 35-45$ byliśmy szczęśliwi , jak się z dziewczyną umówiłem stać mnie było zaprosić na obiad , pójść do kina a co najważniejsze budowałem swoją przyszłość tak jak cały naród , nie tak jak dzisiaj młodzi kupią jedno piwo i na spółę z dziewczyną piją gdzieś na ławce z gwinta . Oczywiście były mankamenty życia codziennego ale z dnia na dzień było lepiej nikt po śmietnikach za jedzeniem nie chodził młodzi pracowali dla kraju a nie na zmywakach . W 1976 roku żydowsko amerykański KOR podjął próbę obalenia konstytucyjnego porządku co się im nie udało dopiero z górki demontaż naszego państwa nastąpił 16 października 1978 r .Przybliżę państwu tamte ceny - Mieszkanie dwu pokojowe spółdzielcze 45m2 46tys zł ( 400 $ ) w Pewexie takie samo 2000 $do 2800$ bez oczekiwania ja na spółdzielcze oczekiwałem 4 lata czynsz 150zł ( 1,2$ ) w czynszu -Woda , Śmieci , Ogrzewanie , Ciepła Woda , energia elektryczna to gdzieś 120 zł (1$ ) na dwa miesiące . Pierwsza moja wypłata wrzesień 1974 - 1800zł na stanowisku biurowym rozliczanie kosztów od marca 1975 jako fizyczny pierwsza wypłata 2900zł następnie kurs SEP na W N 3 miesiące zaraz stawka zaszeregowywania w górę a co za tym pensja w górę . Ja za komuny w roku 1976 mogłem za pensje kupić 1590 litrów litr ON 2,20zł ( 1,8 centa ) tyle samo mleka, 265 kostek kostka 17zł ( 1,1 centa ) masła 2250 bochenków chleba , chleb 400gr 2zł ( 1,4 centa ) 9000 bułek bułka 0,5 zł - byłem elektrykiem i się nie obijałem . średnia moja pensja 4500zł na rękę i jakoś zniewolony nie byłem . A was na co stać bez kredytu na nic jeszcze będziecie zap44lać 12 godzin za te same pieniądze .Będzie jazda z tymi co mają kredyty nie zazdroszczę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUDUS 1,11% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.