Reasumując, nie ma powodu, żeby akcje kupować. Pieniędzy nie ma i nie będzie dla akcjonariuszy dopóki będą obligacje, a te będą prze wiele lat jedynym źródłem finansowania bieżącej działalności spółki. Przypomnę, ze ze sprzedaży Pl. Unii i CM przepływy wyniosły ok. 144 mln złotych. Mówimy tu o latach 2015-2020. Czy ktokolwiek z akcjonariuszy zobaczył z tej kwoty choćby 1 złoty dywidendy? Nie. I przyglądając się działalności prezesa oraz kumpli trudno podejrzewać, że tu się cokolwiek zmieni. A zmienić się mogłoby tylko, gdyby władze przejął inny akcjonariuszy. A ponieważ taki się nie pojawi, co wykazałem wyżej, to na zmiany nie ma co liczyć.
I dlatego nie mamy wolumenów obrotów, dlatego kurs nie rośnie. Popatrzcie na spółkę WARIMPEX, tam mamy wolumeny dzienne na poziomie 800 akcji dziennie od bardzo dawna. Kurs akcji zbliżony do BBI. I na BBI jest i będzie tak samo. Czy znajdzie się ktokolwiek na forum, kto przedstawi przekonujący scenariusz diametralnie odmienny od mojego i pokaże, skąd spółka wygeneruje takie zyski i kiedy, żeby kurs w następnych kilku czy kilkunastu miesiącach sięgnął 20 złotych? Nikt taki się nie znajdzie.:)
Taka jest moja spekulacja.:)