Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: oficjalnie przepraszam - nerwy mnie poniosły!

Nie masz za co przepraszać bo w tym całym mydleniu oczu przez prezesa nie ma ani słowa o dwóch kontraktach po 50 mln zł każdy (pytałeś go o nie?). Ani słowem nie wyjaśnia dlaczego tych 2 kontraktów nie zrealizował tak jak zapowiadał.

Przypomnę, że problemy z płatnościami dotyczą kontrahenta, z którym mieli zrobić 300 mln a o dwóch kontraktach po 50 baniek to sza.

Co do tych 300 baniek to między wierszami jasno wynika, że ten kontrakt stoi pod dużym znakiem zapytania i - moim zdaniem - go nie będzie w 2013 roku. Oczywiście chodzi o dobro akcjonariuszy i uniknięcie sytuacji nieściągalnych należności.

Aja dalej pytam co z dwoma kontraktami po 50 baniek zrealizowanymi łącznie w 24%? Sezonowość? Sorry - nie kupuję bo po co była w takim razie informacja, że będą zrealizowane do końca roku jak jest "sezonowość".

mms, ten mail prezie to tzw. "słodkie pierdz..enie", żeby przykryć kompletny rozjazd raportu z oczekiwaniami jakie można było racjonalnie mieć po wynikach za Q3 2012 i informacjach. Nie wiem jak ty ale ja na ten kontrakt za 300 baniek w ogóle nie liczyłem w 2012 roku.

Teraz co dalej. Grupa być może będzie w stanie zarobić około 2,5 mln zł rocznie (zakładając, że konsolidowane wyniki za grudzień nie są obarczone sezonowością). Jakby to pomnożyć nawet przez 10 to mamy 25 mln czyli około 2,5 na akcje przy ilości około 10 mln akcji. Zatem jest rozczarowanie ale powodów do zjazdu poniżej zeta być może jeszcze nie ma. Po q1 2013 kolejne sprawdzenie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BGE 0,00% 0,05 2017-06-14 11:13:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.