Myślę, że kluczowe i uspokajające byłyby informacje o tych enigmatycznych FUNDUSZACH. Coscola Holding Limited i Kuzbas Carbon Trade Holding. I nikt nie ma zamiaru oczerniać, lub cokolwiek sugerować. Ale to dziwne.... OBA mają siedzibę w JEDNEJ MIEJSCOWOŚCI:) - w Limassol - jeśli ktoś jest zainteresowany proponuję link z dokumentem z WZA: www.newconnect.pl/?page=get_ebi_file&id=1907 . Jest tam na stro. drugiej, w uzasadnieniu pdana siedziba Kuzbas Carbon itd. Nawet, jeśli to błąd w druku, to.... nie znam firmy, która nie jest obecnie zaianteresowana obecnością w globalnej sieci Internet. A o tych dwóch funduszach cisza.
Żeby nie przeciągać, niech ktoś poda jakiekolwiek informacje o nich, na przykład:
- datę powstania?
- adres siedziby?
- kontakt (tel, e-majl, ewentualnie fax)?
- kto jest właścicielem?
- z kim oprócz Grupa PSW współpracuje
Zarówno Kuzbas, jak i Coscola nie mogą sprzedać akcji, które obejmą do 01 03 2011r. Ale.............. PSW ma zamiar stworzyć ...... FUNDUSZ PRIVATE EQITY, który...... będzie inwestował na rynku polskim. (dla dociekliwych, link: http://newconnect.pb.pl/2035939,74170,psw-tworzy-fundusz-private-equity?ref=col3 ).
W związku z tym, kolejne pytanie i to dość WAŻNE:
Czy fundusz typu private eqity także będzie zobligowany do zakazu sprzedaży akcji do 01 03 2011r???
Nie wiem tego, ale proszę o odpowiedź kto jest bardziej zorientowany w kwestiach prawnych.
Myślę, że rzeczowe i merytoryczne odpowiedzi na powyższe zagadnienia znacznie uspokoiłyby nastroje akcjonariuszy i wyjaśniły sytuację rozwiewając wiele wątpliwości.