ja to wszystko wiem, ok moze 2018 bedzie dobry i zarobia powiedzmy 4 mln? a do splaty 115mln droga daleka. jezeli zyski spadna moga przestac splacac zadluzenie, a nawet nie to bedzie problemem, problemem bedzie brak zysku czyli brak regulowania splat odsetek od zadluzenia, ktore wynosza obecnie 5 mln rocznie. w taki sposob problemy ma getback, ktory zadluzyl sie i odsetki bagatela nie chce pisac ile ale roznie mowia chyba ponad 100 mln. same odsetki.
a wikana oprocz tego ze musi splacac odsetki conajmniej przez 10 lat to jeszcze musi splacac zadluzenie. czyli rocznie musi zarabiac ponad 7-8mln, ostatni rok wypracowali prawdopodobnie cos ponad 9mln ( zysk plus koszty dzialalnosci) z czego 90% poszlo na koszty. ja wiem ze moga sprzedac nieruchomosci i zaspokoic wierzycieli, ale to jest scenariusz na upadlosc a do tego czasu spolka musi zarabiac, a czy mo do tego perspektywy kazdy niech sam oceni .
pamietam przypadek PBG, informacja o upadlosci zmienila 1,5 mld aktywow w 800 mln pasywow, poprostu wszystko wtedy jest wyceniane po cenie jakiej komornik moze sprzedac.
tyle ode mnie, widze ze nie masz za bardzo pomyslu na dalszy bieg wydarzen w spolce, a gielda dyskontuje odlegla przyszlosc a nie to co bedzie za rok.
pozdro