Dnia 2025-09-19 o godz. 17:34 ~Dziaders napisał(a):
> Wygląda jakby jeden drugiemu sypał, by tamten zamknął pozycję
Przed zmanipulowanym fixingiem pisałem że mogą wykorzystać taką sesję na manipulację, podczas wygasania serii wrześniowych bo handel odbiega od tych standarowych warunków, to jest wolumenów, obrotów itd...
z grubasza licząc w ostatniej godzinie handlu incl fixing pozycja wynosiła poand 150 tys. akcji a poza jakimś nieszkodliwym automatem może dwa automaty po serii 9 czy 10 sztuk popyt był na 18,28zł a fixing 18,27zł ale to daje obrót na ponad 2,6 mld zł...
W ciągu tygodnia pisałem że gra się pod fałszywą flagą i choć z platformy X pobieramy jakieś tabelki z tym londyńskim Ortexie to tam są już cuda na wianku co podają... O FIL rynek zapomniał
Podstawowym błędem rynku jest to jak patrzymy na akcjonariat, często korzystamy ze stooq.pl a ten pobiera to jest sam Kulawik z innego serwisu dane i tam są nazwy podmiotów tj akcjonariuszy. w Azotach piszą np OFE NN a przecież to PTE w skład którego wchodzi OFE NN i są jeszcze te wszystkie PPK, DFE itd i inne.
Zagadzam się z Tobą że było to przesypywanie i umówiona gra co jest wg np danej grupy nielegalne jeśli jest związek kapitałowy
cytat: "by tamten zamknął pozycję" Twoje słowa odp. prawdzie gry ktoś pożyczy akcje a których nie ma i je sprzeda a więc dostaje środki i musząc odkupić by oddać zamknie pozycję, pomijam depo itd. pod takie transakcje. Widzę tu zupełnie coś innego, ktoś sprzedał akcje i mimo że Azoty poprawiają kondycję to musiał zaniżać kurs wykorzystując dominację kapitałową. Dziś przed zmanipulowanym fixingiem pokazałem że mimo podaży to patrząc na OBV a wię dodajaąc i odejmując wolumeny nic nie pozyskano...
Zażartuję sobie nieco, jakoś owe 18,xx komuś się podobało wszak "znam" pewnego nieudzacznika rodozone 18 kwietnia wędrownika między chińskim parabankiem i otoczenia Morawieckiego tj WBK i inną historię z okolic PKP Cargo a wcześniej oszusta technicznego który upadł a jego pierowzór tej samej przeróbki tj Datteln 4 właśnie trafia w ręce innego prywatnego krzaka z Pragi....
summa summarum: czuć brudne ręce rezydentów....
sam dokupiłem dziś akcje i do kolekcji i żadna nie wróci tak szybko....