Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,78 zł , zmiana od tamtej pory: 1,32%

Re: Obliczenia

51% zdobeda bez problemu, jesli zarzad i glowni akcjonariusze im oddadzą, 44% maja z marszu, pewnie zbierali juz jakis czas skoro szykowali sie do przejecia a ze sie nie ujawnili to pewnie maja blisko 5% wiec 49% to maja od TAK bez napinki. Z rynku spokojnie zbiora z 10% jeszcze przez dwa miesiace. Ale niech sobie zbierają. z GPW nie zdejmą tak szybko bo żeby zdjąc musza miec 90% a to juz bedzie ciezko przy tak duzym FF.
Kwestia tylko taka jeszcze, że majac 51% a tyle praktycznie juz mają, moga np znieść dywidendę, dodrukowac akcje itd itp co zanizy wartosc akcji dla NAS (nie dla nich) wiec sytuacja wcale nie jest taka fajna dla tych co nie chca oddac po 3,85 i licza ze pojedziemy wyzej. Wcale nie musimy ;) wazne nie oddawac teraz, to moze wskoczymy na 4zl ;) Ale jesli fundusze ktora na Duo sa beda oddawac, to niestety nie pojedziemy nigdzie wyzej :P
a pisanie hhojraków ze oni nie oddadza, ze to warte wiecej i ze oddadza po 4,7 hmmm to nie takie proste ;) kurs do marca raczej nie przeskoczy wyzej, a jak juz pisalem jak beda mieli 51% to moze byc roznie. Zmiania polityki dywidendowej i juz kurs leci ;) dodruk akcji lub sprzedaz czesci majatku firmy na rzecz FORUM holding np jakichs stacji ratyfikacyjnych i wartosc ksiegowa spada ;) a co za ty midzie spadaja akcje. Moze byc roznie.
Dla mnie to nie jest dobra wiadomosc chociaz plakac nie mogę bo z 80 gr do 3,85 plus sprzedawanie i okdupywanie nizej po drodze dalo mi naprawdę piękne pieniądze, jednak DUO to była moja perełka na jeszcze dłużej, a tu widze że chyba będzie trzeba brać pod uwagę sprzedaż :P

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.