Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  24,60 zł , zmiana od tamtej pory: -90,57%

Re: O co naprawdę chodzi w Inno-Gene cz.3

Gratulacje bardzo przemyślanego postu. Obiecałam sobie, że nie będę pisał już na tym Forum. Za dużo było tu w moim imieniu hejtu. Widząc jednak twój bardzo inteligentny post, postanowiłem też zabrać głos.

Warto tutaj wytłumaczyć całe tło sytuacji. Na tej spółce ja, czy Pantaran, pisaliśmy posty od kwietnia do września, kiedy kurs był po 13-17 zł. Wówczas rozmawialiśmy o potencjale spółki. Pamiętam, że kiedy pantaran wrzucał swój pierwszy post w połowie sierpnia, wiele osób uważało że wszedł on w zupełnie nieistotną spółkę. To Biomed był na fali. Dzisiaj wiemy, że IGN jest najbardziej graną spółkę na NewConnect. Ale dzieje się tak, nie dlatego, że ja czy on na nie jesteśmy, ale dlatego że ta spółka ma naprawdę potencjał jeżeli chodzi o produkty. Nam, i jeszcze paru osobom, udało się ten potencjał przewidzieć kiedy inni go jeszcze nie dostrzegli. Odważę się powiedzieć, że ta spółka ma największy potencjał ze wszystkich spółek na GPW. Ale jest jeszcze druga strona medalu, o której pisze Pantaran: umiejetność wykorzystania sytuacji przez osoby zarządzające spółka.

Kiedy prowadziliśmy swoje burzliwe dyskusje w okresie wakacyjnym to na tapecie mieliśmy praktycznie wszystkie tematy, które przywołał Pantaran dzisiaj. Tylko współpraca z CovidVax była spekulacja, która nas pozytywnie zaskoczyła. Ale tez to analizowaliśmy przez obecność Prof. Mackiewicza w RN IGN. Kupując akcje po 17 zł wiedzieliśmy, że wystarczy, że tylko jedna z tych rzeczy wypali, a stopa zwrotu z inwestycji będzie naprawdę wysoka - większa niż 100%. Nadal jest szansa, że wiele z tych punktów uda się. Uważam że jest bardzo duże prawdopodobienstwo że spółka zacznie sprzedawać testy LAMP - na ten moment nie wiemy czy to sie juz dzieje. Uważam, że jest bardzo duża szansa na to że podpiszą współpracę z czołową firmą zajmującą się Biotechnologia - może w tym roku jak obiecał CEO? Uważam, że mapa Genomiczna to rewolucyjny produkt/usługa. Ta spółka ma naprawdę olbrzymi potencjał. Tylko ponownie pytanie, czy osoby zarządzające tą spółką będą w stanie go wykorzystać? Ja osobiście wierzę, że dadzą radę. Nawet nie muszą na 100%. Wystarczy pewnie 60% tego co zakładane, aby kurs wrócił do bardzo wysokiego poziomu. Tu jest naprawdę dużo rzeczy, pod której się gra.

Pojawia się to wiele komentarzy, jak i pojawiały się w moich postach, które sugerowały, że któryś z nas „ubierał” innych Akcjoanriuszy. Proszę pamiętajcie, że kurs rósł bardzo gwałtownie od 30.09 do połowy października. Urósł z 18 zł do 90 zł w 2-3 tygodnie!!! My pisaliśmy o potencjale spółki od kwietnia do września. Pisaliśmy o nim również wtedy kiedy w połowie września wartość kursu dotknęła 9 zł. Należy dostrzec całe tło i historię naszych dyskusji na tej spółce. Większość postów, które ja napisałem, pisane były wtedy kiedy obrót dzienny wynosił 500 000 zł. A na Forum bywało tak, że były wyłącznie dwa trzy posty dziennie. Często posty pisane wyłącznie przeze mnie, czy Goru. Pantaran zazwyczaj pisze rzadko na forach.

To co się zaczęło dziać w październiku to istne Rodeo. Ja osobiście się temu przeglądałem z boku. Oczywiście cieszyłam się, że to co przewidywaliśmy zaczęło się spełniać. Podobnie zresztą jak było na Biomed, kiedy poznawałem Pantarana. To tylko upewniło mnie, że mamy bardzo dobrą intuicję, ale przede wszystkim nabrałem pewności, że spędzenia kilkuset godzin na analizie i rozmowach daje mierzalne skutki. Potrafi pomóc podjąć decyzję w momencie, kiedy inni jeszcze nie dostrzegli tego. To co się zaczęło dziać na kursie spółki w październiku i trwa do dzisiaj jest poza kontrolą normalnego akcjonariusza jakim jestem ja czy Pantaran. Żadne merytoryczne posty nie będą w stanie rywalizować z armią płatnych Trolli, którzy na zlecenie olbrzymich kapitałów mają na celu wpływać na cenę akcji. Czasami żeby zachęcić do zakupu, a czasami żeby zobrzydzić spółkę. Wszystko zależy od tego, czego oczekuje mocodawca. Trzeba jeszcze przyznać, że testy lamp mogą wpłynąć na zmniejszenie wykonywanych testów PCR, a to olbrzymie straty dla wielu biznesów w Polsce. Naprawdę jest wiele możliwości, kto tutaj daje zlecenia trollom. To co napisał Pantaran, wiele osób ulega takim wpisom. Zaczyna robić się lawina i efekt Domina. Ludzie zaczynają sprzedawać ze stratą. Sprzedają, choć tak naprawdę nie wiedzą dlaczego sprzedają. Bo co się takiego stało w ostatnim czasie poza zerwaniem umowy z CovidVax? Nic!!! A my nie graliśmy pod szczepionkę kiedy prowadziliśmy swoje rozmowy w lipcu czy sierpniu.
Platne trolle wskazują jako winnych obecnej sytuacji mnie, czy Pantarana. Nas, którzy przez kilka miesięcy przed październikiem pisali o tym co teraz dla wszystkich jest tak oczywiste...

Odszedłem z tego Forum nie dlatego że straciłem zaufanie do spółki, ale dlatego że wiem, że nie mam żadnej szansy walczyć z grupą płatnych Trolli. O tej spółce nauczyłem się wszystkiego. Teraz udzielam się na dwóch innych forach (InBook i Avatrix), gdzie jeszcze jest w miarę utrzymywany poziom. W moim portfelu jest nadal ta spółka i myślę że pozostanie przez dłuższy czas. Niemniej zabezpieczyłem sobie już wkład własny, ale to robię standardowo przy takich inwestycjach kiedy pojawia się około 300 – 400% zysku. Nie jest to w ogóle zależne od firmy, w która inwestuje. Jest to moja zasada. Z mojej strony na ten moment nic się spółce nie wydarzyło, co zmuszałoby mnie do sprzedaży akcji. Są opóźnienia, ale jest sytuacja taka jaka jest w Polsce. Moja intuicja podpowiada mi, że będzie trzecia fala bo przecież nie zapominajmy, że miesiącem z najwyższą liczbą zakażeń na grypę jest luty.

To mój pewnie ostatni post na tym Forum. Każdemu życzę, aby samodzielnie podejmowała decyzje. Pamiętajcie, ja pisałem o tym że warto zainwestować spółkę od kwietnia. Kurs zaczął rosnąć od 30.09 od poziomu 17 zł aby w połowie października osiągnąć 90 zł. A potem jeszcze dwa razy wrócić na ten poziom. To są fakty.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HYENERGY -3,73% 2,32 2025-08-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.