Po dzisiejszym walnym znowu wszystko się potwierdziło o czym pisałem wcześniej.
Zarząd nie tylko chętnie odkupi akcje od wszystkich, którzy mu dalej nie wierzą, ale da im 26,91 PLN za akcję - kto więc nie wierzy w to co piszę, ma szansę powiedzieć „pas” i zgłosić swoje akcje do sprzedaży. Ponadto uchwalił kolejny buyback za 10 mln zł (nie więcej niż 5 % akcji) z ceną maksymalną 33 zł. Tak więc, free float będzie robił się coraz mniejszy, skupowane akcje „parkowane” w silnych rękach lub umarzane (uchwała nr 8, par. 3 pkt 3 cyt. „Nabyte akcje własne będą umorzone lub jeżeli będzie to uzasadnione interesem Spółki rozdysponowane przez Zarząd Spółki, za zgodą Rady Nadzorczej, w inny dopuszczalny prawem sposób”). Spółka staje się klasycznym wehikułem dywidendowym, która co kilka lat będzie wypłacała dodatkową super dywidendę.
p.s.
I jak się czuje teraz analityk z DM PEKAO Damian Szparaga po swojej „wnikliwej” wycenie 24,5 PLN i rekomendacji sprzedaj z 10.01 br. ? Chyba podobnie do naganiającego do sprzedaży od lat forumowicza o wdzięcznej nazwie „obserwer”.
p.p.s
Wszystkie opinie, poglądy, komentarze i wiadomości znajdujące się w moich postach stanowią jedynie subiektywny przejaw mojej osobistej wiedzy oraz doświadczenia i nie powinny być interpretowane jako sugestia lub zachęta do dokonania konkretnej decyzji inwestycyjnej.