fragment ze sprawozdań dołączonych do raportu 31.08.2010:
"Należy w tym miejscu podkreślić, iż ok. 17 %zaopatrzenia ogółem stanowiły w okresie sprawozdawczym zakupy towarów od jednego z zagranicznychdostawców, tj. Lenovo PC HK Limited, z którym NTT System S.A. współpracuje od ok. 2 lat. Tak duży udziałtego dostawcy w strukturze zakupów NTT System wynika z faktu, iż jest on jednym ze światowych liderów wprodukcji komputerów przenośnych. Współpraca jest regularna i przebiega wzorowo, nie istnieją zatemzagrożenia wynikające z uzależnienia od jednego źródła zaopatrzenia. Jednocześnie należy dodać, iż niewystępują żadne formalne powiązania Grupy Kapitałowej NTT System S.A. z tym dostawcą, czy to kapitałoweczy osobowe. Poziom 10% zaopatrzenia ogółem przekroczony został w I półroczu 2010 r. także przez dwóchdostawców krajowych, tj. ASTEC TRADE Sp. z o.o. oraz Koncept Sp. z o.o. - Biuro Informatyczno-Wdrożeniowe. Udział tych podmiotów w wartości zaopatrzenia ogółem wyniósł odpowiednio 16% oraz 14%, ażadne formalne powiązania wymienionych podmiotów ze spółkami wchodzącymi w skład Grupy KapitałowejNTT System S.A. nie występują. "