"Pan Turczyn oddaje 40% udziałów za naprawe firmy i to mu sie oplaca bo zostanie mu jeszcze nie maly pakiet a przy okazji pozbedzie sie problemów ..."Nic mu nie zostanie. Ani jedna akcja. Faktycznie pozbędzie się problemów...
"Hmm erty co ty na to ponoć trupy lubisz?"Info wrzucone w sobotę w nocy - jaki poważny inwestor branżowy wtedy pracuje?
Co to za inwestor branżowy? Dlaczego wstydzi się podać swoją nazwę?
Za jaką cenę kupi akcje?
Czy będzie emisja dla nowego inwestora? Dla wierzycieli? Po nominale (10 groszy)?
Jakie są warunki zawieszające? Mogą być tak wyśrubowane, że do umowy w ogóle nie ma szans dojść.
W ostatnim przypadku, kiedy inwestorem miał być GECX Group Holdings podano chociaż jego nazwę. Oczywiście nic z tego nie wyszło, ale były chociaż szanse na pozytywny scenariusz....
I taki komentarz na koniec -
zawsze na tego spółkach są takie bajki o inwestorach, którzy to niby mieliby ratować spółkę:
tak było na Qumaku
na Kanii
na Unified Factory
na GetBacku
itd.
"możecie próbować w poniedziałek odkupić ale wątpię ze ktokolwiek wam te akcje odda w tej cenie ."Kto kupi po weekendzie, musi się liczyć z tym, że w środę ma się ukazać raport za drugi kwartał. A jak się ma ukazać, skoro spółka nie ma zarządu?
Umowa sprzedaży akcji może dojdzie do skutku, może nie. Turczynowi może się uda wyjść z akcji. A wam?
Na 100% giełda zawiesi notowania akcji (do końca sierpnia), jak nie dojdzie do publikacji raportu w środę. I zostaniecie z akcjami, których nie można sprzedać - jak na Krezusie i GetBacku.
Tam do dzisiaj ludzie płaczą, że nawet nie mogą zamknąć rachunku maklerskiego bo zostali z akcjami...
Na ile was wydutkali? Mi zabrali wszystkoProkutratura Okregowa w Warszawie podjęła sledztwo ze zgł. PorozumieniaProszę oddajcie mi moje pieniądzeitd.