Co tam burczysz bo nie doszlyszalem?! WIG spada, Budimex jeszcze mocniej a Mirek zielony :)
Oczywiście pisze po złośliwości odpisując na te, nawet nie złośliwe a naiwne kom., (napisałbym dosadniej ale mod nie puści. A duzoooo gorzej należałoby nazwać trolle spadkowe).
Mirbud czeka na kontrakty kolejowe, ma rekordowy portfel, zysk netto niemal rekordowy w tak trudnym roku! Do tego spadają stopy więc szczególnie budowallanka skorzysta, szykuje się pokój więc szczególnie mirbud na nim skorzysta. Spadające ceny ropy tez tylko mogą pomóc. Niebawem potwierdzi się dywidendowa polityka firmy już 4 czy 5 rok z rzędu. Wskazane zostały nowe kierunki rozwoju czyli kolej ale i wojsko gdzie ostatnio wpadł gruby kontrakt oraz energetyka i plany budowy sieci przesyłowych. Przedstawiono bardzo skromną moim zdaniem wizję dociągnięcia do 10 mld w portfelu. Mirbud buduje najwięcej dla gddkia. Gdy spadną stopy procentów to poprawi się sprzedaż mieszkań czyli JHM buchnie a ma piękny zasób mieszkań dla ludu.
A jakieś minusy widzicie? Bo ja same faktory skazujące spółkę na wzrost albo bardzo szybki wzrost.
Sam zagrałem „na kółeczko” i sprzedałem po 14 zł bo przecież wzrosło…i do teraz nie odkupiłem i nie wiem czy zdołam odkupić taniej.
Dlatego takie jęki że spada pół, 1, 2 czy nawet 8% w kilka sesji to jęki zazdrośników. I tak suma sumerum od lat Mirbud rośnie bo wciąż się rozwija, pokazuje rekordowe wyniki i przykład innym spółkom z branży!