Dnia 2025-06-27 o godz. 04:29 ~Pepe napisał(a):
> Nie rozumiem darku: piszesz że "jak już nas wszystkich przeczołgają aż nam krew z nosa pójdzie,wiele razy pisałem,gdy o kasę chodzi nie ma sentymentów" to nie masz pretensji do Fąfary czy Staszaka i ich rozumiesz oraz akceptujesz te działania ale jak ten sam tekst wkleję pod Sasina i Obajtka to już taki tolerancyjny nie jesteś - gdy o kasę chodzi nie ma sentymentów!!!
ależ z ciebie hipokryta,gra rynkowa ,bo to mam na myśli pisząc /gdy o kasę chodzi nie ma sentymentów/,to zupełnie coś innego od instytucjonalnego złodziejstwa,czyli wezwania za ułamek ceny.Wyobraz sobie teoretyczną sytuację,że Sasin z Obajtkiem zachowuja się przyzwoicie w 20',Sasin sprzedaje pakiet Energi po 20 zł bo w transakcji sp vs sp nie ma prawa być żadnych zysków okazjonalnych-gdzie byłby kurs teraz?pytanie retoryczne,bo temat z Energa byłby juz dawno załatwiony bez ciągania się po sądach,ale to rozwazania teoretyczne
Odnośnie Fąfary/Staszaka oczywiście,że kontynuacja patologi poprzedników mi się nie podoba,ale póki co nie było wezwania po równie złodziejskiej cenie jak za Obajtka więc jeszcze wszystkie opcje są możliwe i to jest ta róznica