Co do backlogu...pokrewana spółka ale jednak z mniejszym wachlarzem kompetencji Elektrotim pokazała wyniki za 25r. Wynik 580 mln przychodu i 29mln zysku netto, co pokazuje marżowość na poziomie ciut ponad 6 %. Backlog na ten rok z tego co sie nie myle 780mln (to ile wyrobią zysku netto za ten rok). Atrem ponad 300mln przychodu i 37mln zysku netto...12% marża. Dodatkowo Olefiny/Nowa Chemia, jeden z największych kontraktów spółki- prezes mówił, że mają wszystko na budowie i tylko montaż, co powoduje że marża powinna znacznie wzrosnąć. Mają 411mln zł portfel na ten rok a 361mln backlog na koniec marca, co powoduje, że spokojnie wyrobią normę,a jestem przekonany, że poprawią marżowość i wyniki. W kilku wywiadach jasno komunikowali, że szukają kontraktow na 27 rok i dalej więc mogą brzydko mówiąc wybrzydzać. Już mają do podpisania 150-200mln. Spółka nie tylko stawia słupy na budowie i kable ale wchodzi w kontrakty bardziej skomplikowane i wyższe cenowo, bo potrafią to robić jak nieliczni w Polsce i też wymaga to dodatkowych audytów i czasu na podpis jak to w kontraktach publicznych. Ja nie twierdze, że wszędzie jest eldorado, nie twierdzę, że za 26 rok zrobią 60-80mln zysku. Ale sprawny i sensowny zarząd ludzi, którzy znają sie na swojej robocie, pozwala mi twierdzić, że będzie coraz lepiej, niekoniecznie 70,80,100zł za m-c, dwa. Ale patrząc na środki jakie są do rozdania nie boję się przyszłości. Na dodatek należności krótkoterminowe