Witam , widzę Panowie optymizm nie opuszcza zatwardziałych piwoszy.
Miałem okazję ostatnio trochę poczytać takich tam różnych wypowiedzi znawców od firm, giełd i praktycznie wnioski jakie wysuwali były zbieżne . Masę firm po 3 fali z branży turystyczno- gastronomicznej i spożywczej powinno odżyć , wszystkie sfinksy ,amresty , te co lud wysyłają w świat na nowo będą chwalić się poprawą swojej kondycji . Część z tych firm (nie koniecznie te co wymieniłem) zmieni lub zmieniła właściciela (my) , jednym słowem karawana będzie musiała ruszyć . Do tego brakuje mi jakiegoś planu ogłoszonego przez big piwosza , chyba że nie ma czasu i sam już warzy piwo , a reszta zarządu pakuje w butelki.
Po pierwszym kwartale nie spodziewałbym się jakichś tam rewelacji ,ale drugi powinien pokazać dokąd idzie browar. Wiem zaraz jakiś szpec napisze o emisji akcji po 10 groszy, ( śmiem twierdzić że ponad połowa giełdy ma emisję akcji po 10 groszy) i jakoś to nie przeszkadza nikomu , zwłaszcza że emisja skierowana jest do inwestorów z grubszym portfelem i najważniejsze nie przedstawiono celów emisji . Myślę jak kasa pójdzie na spłatę zobowiązań, odnowienie parku maszynowego w celu poprawy jakości i wydajności w obu browarach to tylko.................... no właśnie nie będziemy na 30 - 40 groszy ,ale dużo wyżej .
ps. cały czas dokupuję za wolną kasę po 2 - 3 tyś , chcę dobić do 200 K
i moje ekstremalne ( nikt z tym się nie musi zgadzać , zwłaszcza Bronek) przypuszczenia:
- postawią na nogi browar i znajdą nabywcę
- zmienią branże