Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: No to mamy sukces gwarantowany przez...

Tak jak pisałem jakiś czas temu... przy braku próby wyjścia ponad odpowiednik 17 groszy tuż po resplicie (czyli aktualnego 8,50) należało się spodziewać spadków aż do 5 zł. Nie musi być w punkt, ale jesteśmy już blisko... Czarny scenariusz się sprawdził. Mam sporo akcji ze średnią 10,52 zł (z prowizją)... W bardzo złym momencie zacząłem kupować i uśredniać dosyć wysoko i się troszku pogmatwało... Nie jest dobrze, ale mam przekonanie, że to się tak nie skończy... Mam zamiar dokupić trochę akcji z tych okolić 5-6 zł, ale nie wiem czy będzie na to sposobność, bo mam kasę w innych akcjach, gdzie nie ma dobrego momentu do wyjścia z tych inwestycji. Jest bardzo mało informacji ze spółki i trudno przewidzieć co pojawi się w raporcie 15 maja. Lepiej, że to był ten punkt zwrotny + jakieś info ciekawe, bo prawie by się to zbiegało ze spodziewanym przeze mnie odbiciem od 5 zł. Szczerze mówiąc jestem trochę zaniepokojony, choć suche liczby i analiza nie potwierdzają słuszności obserwowanych spadków i w którymś momencie to powinno się odbić. Jednak już widać, że ewentualny zwrot z tej inwestycji nie będzie zbyt szybki i sporo nerwów jeszcze można zjeść... Lepiej, żeby w tym roku ruszyli z rosyjskim projektem i zabrali się za Poznań, bo moja cierpliwość ma swoje granice, a nie chciałbym takiej straty przyjmować na klatę....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IBSM 0,96% 63,00 2025-10-23 15:08:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.