Ja bym nie dramatyzował. To pewnie nie jest tak, że nikt tych akcji po 5 zł nie chciał kupić. Tylko ci, którym ZREMB chciał te akcje sprzedać nie zgromadzili funduszy. W pierwszym rzędzie myślę o PRH. Holding którego głównymi akcjonariuszami są Kosiorek i Dąbrowski powinien objąć przynajmniej dużą część tych akcji. Zarobiłby by przecież od razu 100 procent w stosunku do ceny rynkowej, ale co ważniejsze umacniały swoją pozycję w akcjonariacie ZREMBU. Bądź co bądź- co to byłby za holding bez kontroli najważniejszej przynajmniej na razie, spółki? Ale wydatki na zbrojenia, zatem przetargi i umowy, się opóźniają. Rozstrzygnięcie SAFE UE przesunęła na koniec listopada. Nasz rząd trąbi o miliardach z budżetu, przesunieciu w ramach KPO, ale... na razie złotówki z tych nowych zaplanowanych pieniędzy strona państwowa nie wydała. PRH ma ewidentny poślizg a Kosiorek z Dąbrowskim pewnie nie chcą oddać za półdarmo akcji Zrembu komuś z zewnątrz. A przynajmniej nie wszystkich z tych 3 mln. Mogę się oczywiście mylić, ale nie sądzę, żeby bardzo.