Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: no to mają nowy interes myjnie samochodowe! w końcu coś

Co mi wmawiasz że ja chce od razu duże zyski?

Ja tylko informuję cię że do konkretnych zysków długa droga i najwcześniej za rok może coś ujrzysz w raporcie konkretnego o ile nie będą mieć poślizgu po drodze.

Piszesz:
"podpisanie umowy leasingowej może oznaczać (i wpłacone własne pieniądze), że już w tym miesiącu zostanie przejęta ta stacja (jak już nie jest wydana art) i będą uwzględniane wyniki z tej działkii..."

Nawet jak cudem zaczną już zarabiać to wyniki z tego zobaczysz dopiero w raporcie za II kw. czyli w połowie sierpnia.

A jakie to będą wyniki ? (obiekt 1 i 2 działa ,trzeci ruszy za 2m-ce,obiekt 4 za 6miesięcy .)

Piszesz: " kasy nie zobaczysz Ty - tylko spółka.."
A czy ja pisze że to ja zarabiać będę czy oni ?

Będą zyski to akcjonariusze zobaczą je w raportach o to chyba chodzi.

Piszesz:
"Ci co uważają, że ten rodzaj działalności może dać jakieś wymierne efekty w wynikach, też zapewne poczekają do wyników, policzą, zastanowią się...."

Poczekają tylko do kiedy do raportów w 2014 bo w tym roku to nie spodziewaj się rewelacji bo z czego i ile.

Dopiero pojawiły się infa i interes rozkręcają ,sam piszesz powoli ,po kolei i to samo będzie z kursem ,poczekasz długo zanim co kolwiek tu się ruszy.

Piszesz tak jak pisano po pojawieniu się umowy przedwstępnej dotyczącej żwiru ,te same nadziej i wizje tylko nikt nie zastanowił się ile takie coś trwa.
Weź tez pod uwagę że prezes poprzez te maile stracił zaufanie wśród akcjonariuszy i ciężko będzie je miał odbudować,już zapomniałeś.
Jakie zyski musiał by się pojawić w raportach za 2 , 3 kw. i z czego żeby przedłożyło się to na wzrost kursu .

Inwestując pod te myjki musisz się liczyć z inwestycją długo terminową .W tym roku niech to się rozkręci a w przyszłym zacznie zarabiać to pod koniec 2014 ujrzysz efekty.

Chwilowo mogę poobserwować bieg wydarzeń bo pakować w to kolejną kasę na kolejny rok nie mam zamiaru.Mam co mam i zbędę się tego przy najbliżej okazji.

Tak jak powiedziałeś twoja decyzja ,twoje pieniądze ,jak chce ci się czekać kolejny rok to czekaj i obyś zarobił tyle żeby ci się to czekanie opłaciło,pozdro.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ARTEFE -6,49% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.